More

  Poginula Monika Karan, osuđena za ratne zločine u Brčkom

  spot_imgspot_img

  Jutros je u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Trebinje-Ljubinje poginula Monika Karan, osuđena za ratne zločine u Brčkom.

  Do nesreće je došlo kada je vozač automobila Renault Twingo koji se kretao iz pravca Ljubinja, iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i sudario se sa kombijem Opel Vivaro koji je vozio radnike na posao.

  Suvozač iz Renaulta Twingo Monika Karan iz Brčkog preminula je na licu mjesta, dok je vozač Nebojša Stojanov iz Banjaluke prevezen u Bolnicu Trebinje, gdje je preminuo.

  Putnici iz kombija su zadobili tjelesne povrede i zbrinuti su u Bolnici Trebinje i za sada niko nije životno ugrožen.

  Monika Karan osuđena je 2013. godine pred Osnovnim sudom u Brčkom na kaznu zatvora od četiri godine za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u brčanskom logoru Luka 1992. godine.

  Sud je prihvatio šest od ukupno osam tačaka optužnice koja ju je teretila da je “od početka maja do 10. jula 1992. godine u Brčkom u koncentracionom logoru Luka i Stanici javne bezbjednosti svakodnevno mučila, nečovječno postupala, nanosila velike patnje, povređivala tjelesni integritet i zdravlje, te vršila fizička i psihička zlostavljanja civilnog stanovništva”. Poznata je kao djevojka monstrum.

  Novinar: Adis Mujdanović

  Čitano

  Povezani članci