More

  Podjela novogodišnjih paketića u Brčkom

  spot_imgspot_img
  Urednik: Adis Mujdanović
  Novinar: Kristian Bilić
  Fotoreporter: Samir Tukulj

  Danas je u prostorijama Centra za mentalno zdravlje Brčko distrikta BiH upriličena posjeta i predaja novogodišnjih paketića namijenjena djeci sa poteškoćama u razvoju od strane Udruženja „Omladinski pokret za preokret“.

  Ovu je druga godina za redom kako Udruženje sprovodi ovu aktivnost za koju želimo da u narednom periodu postane naša novogodišnja tradicija.

  Kada smo vidjeli koliko sreće i osmjeha kod djece može izmamiti jedan novogodišnji paketić odlučili smo da i ove godine, iako u otežanim uslovima izazvanim pandemijom, sprovedemo ovu humanu akciju. Paketić je mali znak pažnje ali i naša poruka djeci da je njihova sreća i osmijeh blagoslov cijele naše zajednice.

  Članovi Udruženja su se ovom prilikom upoznali sa radom i aktivnostima Centra za mentalno zdravlje, te porazgovarali sa ljubaznim osobljem Centra na čelu sa prim.dr. Zlata Paprić o uspostavljanju daljnje saradnje sa ciljem pružanja podrške ovim mališanima.

  Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima, a naručito preduzeću Rattan Sedia d.o.o iz Brčkog koji su finansijski podržali ovu humanitarnu akciju sa motom „…sreća je veća samo kad se dijeli!“

  Rukovodstvo Udruženja „Omladinski pokret za preokret“

  Slatki bazar (22.12)

  Polako se približavaju novogodišnji praznici i osjeti se praznički duh. Međutim, ima i onih kojima materijalna situacija i ne dopušta toliko prazničkog konfora. Najuskraćeniji za prazničku atmosferu jesu upravo djeca.

  Savez studenata Ekonomskog fakulteta u Brčkom odlučio je da obraduje mališane iz najugroženijih kategorija tako što će putem prodaje kolača i slatkiša na Slatkom bazaru prikupiti sredstva, a od tih sredstava spremiti paketiće.

  • Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko organizovali su „Slatki bazar“, pripremili su slatkiše da ih prodaju i da prikupe neku humanitarnu pomoć za mališane, za djecu koji ne mogu sebi priuštiti da kupe slatkiše pred novogodišnje praznike. Ja kao dekan podržavam ovu akciju – kazao je u izjavi za medije dekan Ekonomskog fakulteta Brčko Lazar Radovanović.

  Akcija traje već dvije sedmice i prikupljena su značajna sredstva, građani će moći još jednu sedmicu da posjete Bazar ispred Ekonomskog fakulteta i pomognu ovu akciju.

  • Naš fakultet unazad već nekoliko godina organizuje akciju, samo što smo dosad samo skupljali sredstva, sad smo se bazirali da uradimo i ovako da bi što više prikupili… Nemamo cijenu, tako simbolično koliko ko da – izjavila je studentica ovog fakulteta Milica Stokanović.

  Studenti su ovaj put odlučili da sami naprave kolače i slatkiše i da ih prodaju, za razliku od ranijeg perioda kada se baziralo samo na davanju dobrovoljnih priloga u kasu.

  Akcija dobrovoljnog fotografisanja (18.12)

  Grupa brčanskih aktivista sprovodi akciju dobrovoljnog fotografisanja na glavnom gradskom trgu, s ciljem prikupljanja novca za kupovinu novogodišnjih paketića.

  Rotary club Brčko upriličio podjelu paketića za djecu s posebnim potrebama (16.12)

  Autor: Rotary club Brčko

  Rotary club Brčko 1938 je danas upriličio predaju poklon paketića za djecu sa posebim potrebama, korisnicima usluga Centra za mentalno zdravlje Brčko distrikta BiH.

  U ovim teškim vremenima, izazvanim pandemijom COVID-19, kada je na snazi veliki broj ograničenja, pogotovo u društvenim događanjima, Rotary club Brčko 1938 je nastojao ne prekinuti, sada već međusobnu, tradicionalnu aktivnost, predaje poklon paketića povodom završetka godine i obradovati djecu sa posebnim potrebama. 

  Predaja poklon paketića, je nažalost, zbog proglašenih mjera zabrane okupljnja, ove godine protekla bez prisustva djece kojima su poklon paketići namijenjeni.

  Bez obzira na to, uz svesrdnu pomoć šefa Centra za mentalno zdravlje Brčko distrikta BiH, prim. dr. Zlate Paprić i njenog ljubaznog osoblja, poklon paketići će biti uručeni korisnicima njihovih usluga, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, na najsigurniji način, što će našim mališanima, vjerujemo, izmamiti osmjeh na lica, što i jeste osnovni cilj ove humanitarne akcije.  

  Čitano

  Povezani članci