Podignuta optužnica protiv dvojice Brčaka za krijumčarenje 32 ilegalna migranta

Foto: Arhiv

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv 2 osobe koje se terete za kazneno djelo krijumčarenja osoba iz članka 189. KZ BiH.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

  1. Jove Simića, zv. “Džoli” i “Bibče”, rođenog 1970. godine u Brčkom
  2. Mladena Dugandžića, rođenog 1972. godine u Beču, nastanjenog u Brčkom.

Optuženi se terete da su, u međusobnom dogovoru, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, organizirali transport 32 osobe, ilegalnih migranata sa područja Pakistana, Irana i Afganistana, koji su bez važećih dokumenata boravili u BiH, što je protivno članku 6. Protokola protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, kao i odredbama Zakona o strancima.

Prema navodima optužnice, optuženi su dana 02.09.2018. godine, organizirali prijevoz migranata, sa područja Tuzle, prema Olovu, ali je transport otkriven i spriječen od policijske kontrole u mjestu Stupari.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba iz članka 189. stavak 2. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Autor: Tužiteljstvo BiH
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

17 − = sixteen