Podignuta disciplinska tužba protiv Tegeltije

  U saopštenju se navodi da je tužba podignuta zbog susreta sa Nerminom Aleševićem o kojem su mediji izvještavali ovih dana.

  Foto: BIRN BiH

  Ured disciplinskog tužioca podigao je disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije.

  U saopštenju se navodi da je tužba podignuta zbog susreta sa Nerminom Aleševićem o kojem su mediji izvještavali ovih dana.

  Istovremeno je Tegeltija u saopštenju VSTV-a naveo da je zatraženo njegovo privremeno udaljavanje od dužnosti u “viber poruci od zamjenika glavnog disciplinskog tužioca”.

  “Nisam upoznat sa sadržajem tužbe, njenim razlozima niti osnovama za njeno podnošenje, jer mi ista nije dostavljena”, navodi Tegeltija u saopštenju i dodaje da nije upoznat ni sa razlozima za predlaganje privremenog udaljavanja od dužnosti.

  “U postupku koji je prethodio podnošenju ove tužbe nisam imao priliku da učestvujem kao prijavljeni, niti se izjasnim na navode tužbe niti zahtjeva za suspenziju”, navodi Tegeltija.

  On je u saopštenju naveo da od danas uzima godišnji odmor tokom kojeg će VSTV voditi dvije potpredsjednice.

  “Ukoliko je tužba podnesena protiv mene kao sudije, ističem da sam ja na stalnom radu u VSTS-u kao predsjednik VSTS-a te da sve radnje poduzimam u tom statusu a ne u statusu sudije Osnovnog suda u Banja Luci”, navodi Tegeltija u saopštenju i dodaje kako u tom slučaju moraju da se primjenjuju zakonske odredbe koje se odnose na odgovornost predsjednika VSTV-a.

  On je dodao kako ova tužba predstavlja “još jedan od dokaza u prilog mojih ranijih tvrdnji da Ured disciplinskog tužioca” radi bez bilo kakvog uticaja predsjednika VSTV-a.

  Tegeltija je kazao da će se o tužbi detaljnije izjasniti kada je dobije, prenosi BIRN.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  2 + five =