More

  Počinje izgradnja vodovodne mreže u Gluhakovcu

  Radna jedinica Vodovod i kanalizacija od sutra kreće sa realizacijom projekta “Izgradnja vodovodne mreže u Ulici Lejlića u mjesnoj zajednici Gluhakovac“, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća "Komunalno Brčko".

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Novinar: Adis Mujdanović

  Nakon uspješno realiziranog projekta izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane na gradsku vodovodnu mrežu, Radna jedinica Vodovod i kanalizacija od sutra kreće sa realizacijom projekta “Izgradnja vodovodne mreže u Ulici Lejlića u mjesnoj zajednici Gluhakovac“, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

  Projekat će biti izveden prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i Komunalnog.

  Radovi se realiziraju na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova, te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je Komunalno izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

  Cijena ugovorenih radova iznosi 11.641,50 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

  “Svi radovi bit će izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima. U okviru projekta biće izgrađeno 150 m vodovodne mreže, čime će biti stvoreni uslovi za priključenje novih korisnika na vodovodnu mrežu”, navedeno je u saopćenju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = eight