More

  Početkom nove godine popuna 119 pozicija u brčanskom obrazovanju

  Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, rekao je da se na konkurs za 119 pozicija prijavilo preko 1.000 kandidata.

  Nakon raspisanog konkursa u avgustu, a po okončanju svih zakonskih procedura, plan je da se početkom nove godine na posao u obrazovnim institucijama Brčko distrikta nastavnim kadrom popuni 119 pozicija, na određeno i neodređeno vrijeme.

  Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, rekao je da se na konkurs za 119 pozicija prijavilo preko 1.000 kandidata, od čega će na neodređeno vrijeme biti primljeno 36 kandidata, a na određeno vrijeme 83 kandidata.

  Oko 50% posla u vezi intervjuisanja kandidata već je okončano.

  Najviše interesa je iskazano za razrednu nastavu i pozicije stručnih saradnika, odnosno pedagoge i psihologe.

  “Konkursna procedura će biti završena u narednih 20-ak dana, a rješenja za 119 kandidata koji budu odabrani treba da budu gotova do kraja godine”, precizirao je Osmanović.

  U odnosu na prethodne, ova školska godina je počela bez ikakvih problema, a zahvaljujući prije svega popuni nastavnim kadrom po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

  Prijevoz učenika je riješen potpisivanjem trogodišnjeg ugovora sa konzorcijem „Laser- Krajnović“.

  “Što se tiče grejne sezone, potpisan je okvirni sporazum, a na zalihama imamo naftnih derivata otprilike do završetka prvog polugodišta”, napomenuo je još Osmanović.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  91 ÷ thirteen =