Početak nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku

  Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila škole u Novom Pazaru povodom početka nastave na bosanskom jeziku.

  Ove godine porastao broj učenika koji pohađaju bosanski jezik u tri sandžačke opštine, Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu [Al Jazeera - Arhiva]

  Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila je danas nekoliko srednjih škola u Novom Pazaru povodom početka nastave na bosanskom jeziku, a potpredsjednik BNV-a Esad Džudžo rekao je da je povećan broj djece u sandžačkim opštinama koja pohađaju bosanski jezik.

  On je ocijenio da je uvođenje nastave na bosanskom jeziku izazov za cijeli lanac aktera.

  - Reklama -

  “Izazov koji sve nas tjera da dublje istražimo bosanski jezik i bošnjačku kulturu, istovremeno, nastava na bosanskom jeziku jača multietičnost u sandžačkim školama”, rekao je Džudžo.

  Veliki interes za nastavu

  On je naveo i da postoji veliko interesovanje za nastavu na bosanskom jeziku i kod direktora i kod nastavnika, učitelja i profesora ali i kod roditelja i djece što se, kako je rekao, dokazuje i ovogodišnjim rastom učenika koji pohađaju bosanski jezik u tri sandžačke opštine, Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

  Delegacija BNV-a posjetila je Gimnaziju, Tehničku školu, Ugostiteljsko-turističku školu, Ekonomsko-trgovinsku školu i Školu za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru.

  Oni su direktorima škola uručili Čitanku za I razred srednje na bosanskom jeziku, Sandžački rječnik, autorice Šefke Begović Ličina, Monografiju Sandžaka, autora Muhedina Fijuljanina i komplete Rječnika bosanskog jezika autora Dževada Jahića.

  Direktor Gimnazije oformio je tim koji će pratiti kvalitet nastave na bosanskom jeziku.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight + two =