More

  Počela nova školska godina na području Distrikta

  [SAOPŠTENJE] Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zoran Bulatović danas je zajedno sa svojim saradnicima posjetio nekoliko škola povodom početka nove školske 2021/2022. godine na području Distrikta.

  Prilikom posjete svim učenicima osnovnih i srednjih škola kao i nastavnom osoblju poželio je sreću, a posebno učenicima prvih razreda osnovne škole.

  „Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je danas počela nesmetano nastava za oko 6.000 učenika osnovnih škola i za oko 2.700 učenika srednjih škola. Nadam se da ćemo ovu školsku godinu koju smo započeli u školskim klupama tako i završiti na zadovoljstvo svih nas i da nećemo imati epidemioloških ili drugih problema koji bi mogli ugroziti nastavni proces i spriječiti učenike da dobiju što kvalitetnije obrazovanje. Također, popunjene su sve potrebe za kadrovima kako bismo imali neometano odvijanje nastave, a završetak redovnog konkursa za više pozicija očekujemo u ovoj sedmici“, kazao je Bulatović.

  Šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slavoljub Bašić istakao je da je Odjeljenje učinilo dodatne napore za nesmetan početak školske godine i da se nada da će se u kontinuitetu rješavati i određena kadrovska pitanja i problemi.

  Direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH Mario Babić i direktorica JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta BiH Marica Mrkić potvrdili su da je nastava počela na vrijeme i da se odvija u skladu s nastavnim planom i programom.

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine  

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = 7