More

  Počela 15. Međunarodna likovna kolonija ‘Savski cvijet’

  Četrnaest slikara iz Bosne i Herecegovine i regiona će se družiti narednih sedam dana i sa svojim ostvarenjima obogatiti fundus LIKUM-a.

  Izložbom slika sa prethodne 14. Međunarodne likovne kolonije u prostorijama Umjetničke galerije LIKUM zvanično je otvorena i počela 15. Međunarodna likovna kolonija “Savski cvijet”. Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.

  Četrnaest slikara iz Bosne i Herecegovine i regiona će se družiti narednih sedam dana i sa svojim ostvarenjima obogatiti fundus LIKUM-a.

  “Ovdje se nalazi 26 likovnih radova i izuzetno mi je drago da vidim kroz ove radove da je prethodna likovna kolonija bila jako uspješna”, kazao je Zvonimir Marić iz Pododjeljenja za sport i kulturu.

  LIKUM ove godine obilježava 45 godina svog postojanja. Udario je mnoge temelje u ovom gradu a njegovi članovi se čvrsto drže opredjeljenja da to nastave i u budućnosti.

  “Četrdesetpet godina je jedan jako dug vremenski period. LIKUM je jedno od najstarijih udruženja u našem gradu. Zahvaljujući inicijativi LIKUM-a otvorena je naša gradska galerija”, istakao je Jusuf Muharemović, predsjednik LIKUM-a.

  Jedan od aspekata ove kolonije je da sami slikari biraju temu i motiv koji je najčešće izražajno naslonjen na Brčko ili na rijeku Savu.

  SourceBDC TV

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy six ÷ = thirty eight