More

  Po preporuci VSTV-a: Tužilaštvo Distrikta uvelo ograničenja u radu sa strankama

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U skladu s preporukama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH o postupanju povodom epidemiološke situacije u zemlji (Corona COVID-19) od 15.3.2020. godine, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH donio je obavezujuće uputstvo o ograničenjima u radu sa strankama u periodu od 16.03. do 03.04.2020. godine.

  Analagno odluci Osnovnog suda Distrikta, koji je odložio sva zakazana ročišta u navedenom periodu osim hitnih, glavni tužilac Tužilaštva naložio je odlaganje zakazanih ispitivanja osumnjičenih, saslušanja svjedoka i drugih radnji koje uključuju dolazak stranaka u prostorije Tužilaštva, izuzev onih radnji za koje je zakonom propisano da su hitne ili neodložne.

  O reduciranom načinu rada sa strankama Sudska policija distrikta će neposredno obavještavati stranke koje pristupe u zgradu Tužilaštva, te će dozvoljavati ulazak u šalter salu po jednoj stranci naizmjenično.

  Stranke su, uz nadzor Sudske policije, dužne dezinficirati ruke sredstvima za dezinfekciju, koja se postavljena na ulazima u zgradu sudova i Tužilaštva.

  Tužilaštvo poziva građane na striktno poštivanje odluka nadležnih organa u BiH donesenih u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa COVID-19, podsjećajući da je nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine.

  Autor: Glavni tužilac Zekerija Mujkanović
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 1