Plesni par iz Brčkog pobjednik Državnog prvenstva BiH u sportskim plesovima

Autor: Portal Radija Brčko

Pobjednici međunarodnog „Brčko Gala Night 2020“ turnira u latinoameričkim plesovima su članovi Plesnog kluba „Best“ iz Beograda, Danilo Fatić i Nina Mosić, dok su pobjednici ovog renomiranog brčanskog turnira u standardnim plesovima, članovi Plesnog kluba „Academia“ iz Zagreba, Lovro Peraković i Hana Grahovac.

U okviru „Brčko Gala Night 2020“ plesnog turnira, sinoć je održano i Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u sportskim latino-američkim i standardnim plesovima na kojem je, u kategoriji amatera, pobijedio plesno-sportski par iz Plesnog kluba „Mambo“ Brčko, Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić.

Ovom titulom su Suvajac i Cvijetićeva stekli pravo da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Na prošlogodišnjem takmičenju je Brčko predstavljao plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus koji su ponijeli titulu državnih prvaka BiH u kategoriji odraslih.

U Brčkom je juče učestvovalo 12 klubova iz četiri dražave, a tokom cijelog dana se, u različitim kategorijama, takmičilo oko 200 učesnika.

Tokom manifestacije su ispoštovane sve mjere bezbjednosti u skladu sa preporukama Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta, te iako u drugačijim uslovima, turnir je, ističu organizatori i domaćini iz Plesnog kluba „Mambo“, imao svoju čar i posebnost.

Turnir „Brčko Gala Night 2020“ je održan uz podršku Vlade Brčko distrikta.

Nakon spuštanja zavjese na ovogodišnje takmičenje, domaćini poručuju učesnicima i publici da ih srdačno očekuju ponovo u martu 2021. godine na petom izdanju plesnog turnira u Brčko distriktu BiH.