Pismo gradonačelniku Brčkog zbog problema u Ulici Ilije M. Kolarca

  Elvir Klebić iz Brčkog u četvrtak se pismom obratio gradonačelniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniši Miliću zbog problema u brčanskoj Ulici Ilije M. Kolarca.

  [Elvir Klebić/YouTube]

  Elvir Klebić iz Brčkog u četvrtak se pismom obratio gradonačelniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniši Miliću zbog problema u brčanskoj Ulici Ilije M. Kolarca.

  Otisak.ba ovo pismo prenosi u cjelosti:

  • Kao prvo da Vas pozdravim, gospodine Gradonačelniče.

  Obraćam Vam se sa ovim e-mailom zbog svog problema sa kojim je upoznat čitav grad. Dana 05.06.2016. g. sam doživio poplavu u porodičnoj kući od izliva kanalizacije, u kojoj je stradalo sve za nekih 10-ak minuta.

  Od tada sam se obraćao svim institucijama povodom problema, da se riješi isti problem, ali izgleda nikog to ne zanima, jer se prebacuje sa jednih na druge odjele. Komunalno koje je odgovorno za ova dešavanja, i koje je trebalo to da “sanira”, ali nije.

  Od toga dana svi u krugu imamo probleme, ja sa porodičnom kućom, susjedna zgrada sa garažama i ostavama, preko puta mene kuća prizemlje.

  Sa komšijom iz zgrade, Sinišom Jovanovićem sam se obraćao svim nadležnim inspekcijama, ali uzalud.

  Ja moram da kažem da svaka kiša malo jačeg intenziteta, u trajanju od samo 3-5 minuta, šaht do moje kuće preplavi vodom, i ja tada sa vrećama pijeska štitim ulaz u dvorište da ne uđe u kuću, što je i sinoć (srijeda) bilo.

  Snimke posjedujem od svega. Zadnji put je dolazila firma Aida d.o.o. Sarajevo, koja je izvršila snimanje iste i našli su na 17. metru snimanja ulegnuće, gdje kamera nije uspjela dalje da prođe, i tako time dokazano da se prilikom kiše voda vrati meni u šaht ispred kuće pa u kuću.

  Da naglasim da ispod moje kuće prolazi takozvani “Ibrin Kanal” koji je bio funkcionalan, sve do 2015. godine kada je izgrađen šaht u Ulici Vuka Karadžića, a prije toga čak i 2014. godine nije bilo nikakve poplave.

  Čitava Ulica Ilije M. Kolarca je na nogama kada pada kiša, a ja jedini ostajem i do kraja padavina napolju, jer ne znam kada može ponovo izliti šahta i ući u kuću.

  Svaki put kada su izlivi kanalizacije,  obratimo se JP Komunalno, koje dođe 2. ili 3. dan, i samo sa specijalnim vozilom “WOMA” uguraju crijevo, koje samo sapere kanal i ništa ne uradi povodom našeg problema.

  Obraćali smo se svim inpekcijskim službama, ali uzalud jer evo 2 godine ništa se ne radi povodom toga.

  Ne znam više koji je zahtjev u pitanju, ali ja pokušavam da se riješi ovaj problem, da i ja kao građanin Brčko Distrikta živim bez straha od poplave u užem centru grada.

  Pa Vas molim, ako možete po pitanju toga uraditi da ustanove koje su odgovorne za taj problem, riješe tj. saniraju štetu.

  U prilogu Vam šaljem YouTube kanal sa nekim od mnogih video klipova, šta mi doživljavamo kod kuće.

  U nadi da će obrazložit zahtjev,

  Elvir Klebić

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  26 − = twenty