More

  Peti BH Color festival održat će se u Brčkom 21. i 22. avgusta

  spot_imgspot_img

  Peti najšareniji festival u BiH ipak će se održati 21. i 22. avgusta na poligonu u Brčkom najavljuju organizatori.

  Karte za  festival biti će u prodaji već  od u ponedjeljaka 22. juna na servisu www.kupikartu.ba te svim njihovim prodajnim servisima.

  U Brčkom se mogu kupiti u prostorijama  caffe Vanilla (pješačka zona) i caffe Jazzwa (zanatski centar).

  Cijena ulaznica za oba dana je trenutno 15 KM.

  Organizator i direktor festivala Miloš Stankić, kaže da nikada nije bilo teže odlučiti se na organizaciju samog festivala.

  “Sa jedne strane tu su propisane mjere zaštite kojih se moramo pridržavati, mada su naši posjetioci i ranijih godina nosili maske, koje su ih štitile od prašine boja (smijeh). Šala na stranu, festival se održava na otvorenom a ukoliko budemo bili limitirani brojem ulaznica koje možemo pustiti u prodaju i to ćemo svakako ispoštovati.”

  Prema Stankićevim riječima sama produkcija, kvalitet zvuka kao i vizuelni efekti, festivalskih dana, ostat će na visokom nivou.

  “Uprkos skromnom budžetu, limitiranju što se tiče dolaska stranih gostiju, potrudit ćemo se da sve, što se tiče samog festivala, kao i do sada ide uzlaznom putanjom. Mi smo čak za ovu godinu, budući da obilježavamo mini jubilej, planirali da festival traje tri dana ali ćemo ipak morati da se zadržimo na dvije festivalske večeri. Što se izvođača tiče, bit će tu poznata imena iz svijeta elektronske muzike sa ex JU prostora.  Za sve posjetioce i ove godine imamo dva stage-a, Main stage i Hammer stage. Main – elektronska mainstream muzika (EDM) i hammer stage za ljubitelje underground zvuka.”

  Zbog mogućnosti limitiranja broja posjetilaca savjetujemo svima da što prije obezbjede svoju kartu a u slučaju da dođe do  otkazivanja održavanja festivala, posjetioci će imati dvije opcije. Prva je da refundiraju novac u cjelokupnom iznosu, a druga je da karte budu važeće i za 2021. godinu, poručuju organizatori, koji vrijedno rade i na pripremi boja, a ove godine planiraju napraviti 30 000 vrećica boja u 10 nijansi.

  Autor: BH Color festival

  Čitano

  Povezani članci