PDP Brčko: Riješen problem pitke vode u „Š“ naselju

  Zahvaljujući PDP Brčko koji su obezbjedili finansijska sredstva u Budžetu Brčko distrikta za 2020. godinu riješen je problem pitke vode u Š naselju.

  „Građani distrikta, a posebno mjesne zajednice Bijeljinska cesta godinama koriste bunar u Š naselju za potrebe pitke vode. Međutim, ove godine imali smo tehničkih problema oko pumpe i filtera, a nismo imali finansijsku mogućnost da to popravimo, te su građani u redovima čekali da bi nasuli vodu“ rekao je Žika Novaković, predsjednik MZ Bijeljinska cesta.

  Dodao je da se obratio Odjeljenju za komunalne poslove u Vladi BD za dodatne radove na bunaru kao i PDP Brčko za finansijsku pomoć kako bi građani i dalje mogli koristiti bunar za pitku vodu.

  „Odjeljenje za komunalne poslove na čelu sa šefom Odjeljenja Zoranom Bulatovićem pravovremeno je preduzelo sve mjere, dugoročno smo rješili problem i uspjeli smo da pustimo ponovo u rad bunar“, istakao je Novaković.

  „Još jednom se zahvaljujemo Klubu poslanika PDP u Skupštini Brčko distrikta, Siniši Goliću, predsjedniku PDP Brčko i Zoranu Bulatoviću, šefu Odjeljenja za komunalne poslove na podršci“, zaključio je predsjednik mjesne zajednice Žika Novaković.

  Autor: Partija demokratskog progresa Brčko
  --