PDP Brčko: Dječiji dodatak i vrtići za svu djecu Distrikta

  Partija demokratskog progresa Brčko će uputiti prijedlog izmjena i dopuna Zakona o dječijoj zaštiti BD, prema kojem će sva djeca u Distriktu imati pravo na dječiji dodatak.

  „Svako dijete ima pravo na dječiji dodatak, bez obzira na materijalnu situaciju porodice“ rekao je danas Branislav Marković, poslanik u Skupštini Brčko distrikta.

  On je pojasnio da bijela kuga uzima danak i da moramo što prije kreirati mjere pozitivne pronatalitetne politike Distrikta.

  „Vrijeme je da se neke stvari poprave što bi zaustavilo odliv stanovništva, a mladima ulilo nadu u bolju i svjetliju budućnost, jer porodica je temelj svega“, istakao je Marković.

  Takođe je istakao da će PDP Brčko tražiti i subvencioniranje dijela sredstava roditeljima djece u privatnim vrtićima, onima za koje ne bude mjesta u vrtićima JU „Naša djeca“

  „Vrtići moraju biti dostupni svim roditeljima, i onima koji ne mogu u potpunosti platiti boravak njihove djece u privatnim vrtićima“ naglasio je Marković.

  „Donošenje i sprovođenje mjera pronatalitetne politike je stub privrednog razvoja, i PDP- u Brčko će to biti jedan od prioriteta u budućem periodu“, zaključio je Branislav Marković.

  Autor: Partija demokratskog progresa Brčko
  --