PBD BiH u saradnji sa SIPA-om provodi akciju „BJEGUNAC”

  [SAOPŠTENJE]  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH provode akciju kodnog naziva „BJEGUNAC”.

  Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

  Na 22 lokacije vrše se pretresi  ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH. Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana”, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain”.

  Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo „Organizovani kriminal” iz člana 336. stav (3) a u vezi s krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.    

  Policija Brčko distrikta BiH
  --