More

  Pažnja! Policija Brčko distrikta u narednom periodu pojačava kontrolu saobraćaja

  Shodno Zakonu o policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, vršiće se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela

   -Obavještavamo javnost da će policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, u narednom periodu provoditi aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu, brzine kretanja vozila, kontrolu alkoholiziranosti vozača, te nepropisnog parkiranja vozila i kretanja pješaka u saobraćaju. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenim radnjama bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima i pješacima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

   U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno uspostavljanje kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se koristiti prilikom vršenja kontrola, te procedurama koje se odnose na primjenu zakonskih odredbi. 

   Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, vršiće se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela. 

   Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, a posebno da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju- navedeno je u pisanoj informaciji iz policije Brčko distirkta BiH.  

  Sourceotisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two + 2 =