Pažnja civilne zaštite u RS-u na slivovima Sane i Une

  - Mašinski tim s mehanizacijom upućen je u Novi Grad, pumpe u Kostajnicu, a vreće za pijesak dopremljene su u Kostajnicu, Novi Grad, Kozarsku Dubicu

  Foto: AA/Ilustracija

  Pažnja civilne zaštite i subjekata zaštite i spasavanja u bh. entitetu Republika Srpska usmjerena je na sliv rijeka Sane i Une, a ove rijeke imaju rast vodostaja iznad kote vanredne odbrane od poplave, javlja Anadolu Agency (AA).

  “Situacija je pod kontrolom i nema vijesti o ugroženim ljudskim životima. Uzvodno u FBiH, Sana i Una stagniraju i pokazuju znakove stagniranja i opadanja nivoa toka”, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

  Navodi se da vodostaj Save kontinuirano raste i ispod je kote redovne odbrane od poplave. Sve ostale rijeke koje su prethodnih dana bile u žiži Bosna, Vrbas, Vrbanja, Usora, Spreča, Drina imaju trend smanjenja vodostaja.

  “Prema nalogu direktora Republičke uprave civilne zaštite dio naše specijalizovane jedinice s pumpama velikog kapaciteta je u Gradišci, drugi dio je u Banjaluci gdje izvršavaju zadatke postavljene od domaćina. Naš mašinski tim s mehanizacijom upućen je u Novi Grad”, stoji u saopštenju.

  Republička uprava civilne zaštite je, na zahtjev nadležnih iz Kostajnice, u tu lokalnu zajednicu otpremila pumpe za ispumpavanje vode.

  “Posredstvom našeg područnog odjeljenja u Banjaluci, u Teslić ćemo prema potrebi domaćina uputiti tri cisterne s vodom. Vreće za pijesak smo već dopremili u Kostajnicu, Novi Grad, Kozarsku Dubicu”, stoji u saopštenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy ÷ 14 =