More

  Ozvaničen početak radova na kupalištu u Brezovom Polju

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je ozvaničio početak radova na izgradnji kupališta na obali Save u Brezovom Polju koje će biti rasprostranjeno na oko 3.500 kvadratnih metara sa četiri platforme, dječjim igralištima i ostalim zanimljivim sadržajima, saopšteno je iz brčanske Vlade.

  „Ovo je vrijedan projekat za ovu mjesnu zajednicu i Brčko distrikt BiH. Meni lično jedan od dražih projekata, a ono što me raduje jeste da će brzo biti realiziran, bez obzira na 90 dana roka izgradnje. Nastavljamo ravnomjerno ulaganje na području cijelog Distrikta“, rekao je gradonačelnik Kadrić.

  Predsjednik Mjesne zajednice Brezovo Polje Hajrudin Ljuščić zahvalio je gradonačelniku i Vladi Brčko distrikta BiH zbog zalaganja da spomenuti projekat ugleda svjetlo dana.

  „Sretni smo i zadovoljni što je počela izgradnja kupališta. Nadam se da ćemo ga barem dio ljetne sezone moći koristiti i siguran sam da će pozitivno uticati na turističku ponudu lokalne mjesne zajednice u koju će, vjerujem, svraćati mnogi“, istakao je Ljuščić.

  Vrijednost ove investicije je nešto više od 300.000 KM, navedeno je u saopštenju.

  Čitano

  Povezani članci