More

  Ovo su neradni dani u Brčkom

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je započela  40. redovno zasjedanje na kojem je usvojila Odluku o neradnim danima u Brčko distriktu za vrijeme nastupajućih značajnih vjerskih praznika za period april 2023-januar 2024. godine.

  Prema ovoj odluci neradni dani u navedenom periodu su: deseti, sedamnaesti i dvadeset prvi april, dvadeset osmi jun, dvadeset peti decembar i osmi januar.

  ODLUKA

  O UTVRĐIVANJU NERADNIH DANA U BRČKO DISTRIKTU BiH U VRIJEME NASTUPAJUĆIH ZNAČAJNIH VJERSKIH PRAZNIKA ZA PERIOD APRIL 2023. – JANUAR 2024. GODINE

  Član 1
  Ovom odlukom utvrđuju se neradni dani u Brčko distriktu BiH u vrijeme nastupajućih značajnih vjerskih praznika za period april 2023. – januar 2024. godine, i to:

  –    Uskrsa (katoličkog) – 10. april 2023. godine;
  –    Vaskrsa (pravoslavnog) – 17. april 2023. godine;
  –    Ramazanskog bajrama – 21. april 2023. godine;
  –    Kurban-bajrama – 28. jun 2023. godine;
  –    Božića (katoličkog) – 25. decembar 2023. godine;
  –    Božića (pravoslavnog) –  8. januar 2024. godine.

  Član 2
  Sve institucije i pravna lica koja osniva Brčko distrikt, Fond zdravstvenog osiguranja, javna preduzeća i javne ustanove Brčko distrikta BiH neće raditi tokom neradnih dana iz člana 1 ove odluke.

  Član 3
  Gradonačelnik, predsjednik Pravosudne komisije, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja i direktori javnih preduzeća, javnih ustanova i pravnih lica koje osniva Brčko distrikt BiH dužni su izdati upute o održavanju minimuma funkcionalnih kapaciteta u pružanju vitalnih javnih usluga tokom neradnih dana u Distriktu.

  Član 4
  Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH.

  Broj: 01-02-1112/23    
  Brčko, 15. 3. 2023.

  PREDSJEDNIK
  SKUPŠTINE BRČKO DISTRIKTA BiH
  Mr. sci. Siniša Milić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  9 × one =