Otvorena buduća saradnja između Brčko distrikta BiH i Republike Indonezije

Foto / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE] Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je, zajedno sa glavnim koordinatorom Željkom Antićem, šefom Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Perom Gudeljevićem i šefom Kabineta gradonačelnika Mujom Hadžićem, održao sastanak sa ambasadorom Indonezije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Roem Konom i njegovim saradnicima, na kojem su razgovarali o potencijalnoj ekonomskoj saradnji između Distrikta i Republike Indonezije.

Prisutni članovi Vlade su imali priliku da se upoznaju sa ustavnom strukturom Indonezije, njenom ekonomskom i političkom organizacijom, te se razgovaralo o budućoj saradnji na polju privrednog razvoja između Brčko distrikta BiH i Republike Indonezije.

 „Otvorili smo razgovore o mogućoj saradnji u vidu ulaganja investitora iz Indonezije u privredni potencijal Distrikta i dogovorili smo uvezivanje Privredne komore Brčko distrikta sa indonezijskim privrednicima“ kazao je Kadrić.

Ambasador Kono je, između ostalog, iskazao interesovanje za infrastrukturne projekte koji se rade na području Distrikta te je ponudio tehničku pomoć njihovih inžinjera, naručito po pitanju izgradnje autocesta. Na sastanku se također razgovaralo o mogućnosti da se Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i jedan grad u Republici Indoneziji pobratime, na čemu će se i raditi u budućem periodu. 

Vlada Brčko distrikta BiH
--