Otisak.ba pokreće video emisiju uživo “Građani pitaju”: Prvi gost gradonačelnik Brčkog

Foto: Arhiva

Povodom brojnih pitanja građana koja pristižu u vezi sa situacijom oko korona virusa, Otisak.ba pokreće video emisiju uživo “Građani pitaju”.

Svrha emisije je odgovoriti na brojna pitanja koja muče građane, u saradnji sa izabranim gostima nadležnim za određene teme.

U prvom izdanju emisije Otisak je dogovorio gostovanje komandanta Kriznog štaba i gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniše Milića.

Građani mogu postaviti pitanja putem poruke na facebook stranici Otiska ili putem e-maila redakcija.otisak@gmail.com.

Otisak će pitanja primati sve dok ne bude objavljen termin emitiranja emisije, a pitanja će izabrati glavni i odgovorni urednik Portala Adis Mujdanović.

“Kada sam došao na ovu ideju, htio sam da građani imaju mogućnost postavljati pitanja uživo, ali sam odustao od toga iz razloga što bi bilo teško na taj način kontrolirati emisiju, jer građani inače postavljaju razna pitanja, a nerijetko su to i besmislice uz psovke i uvrede. Želim da se na lijep i kulturan način postave pitanja nadležnim osobama, te da građani dobiju prave informacije. Tokom odabira pitanja koja nam budu pristizala vodit ću se određenim kriterijima, jer vjerujem da neće biti moguće odgovoriti na baš sva pitanja. Osnovni kriterij će mi biti javni interes, na osnovu kojeg ću vrednovati pitanja po bitnosti. Na neka pitanja građani su već dobili odgovor, tako da ih ovim putem molim da se ne ponavljaju, te da dobro isprate informacije koje su već objavljene u medijima. Bitno je istaći da imena osoba koje budu postavljale pitanja neće biti objavljena. Nadam se da će ovaj format emisije zaživjeti, te da će gledaoci biti zadovoljni”, izjavio je on.

Prvo izdanje emisije “Građani pitaju” bit će emitirano uživo na facebook stranici Otiska, a gledaoci koji je budu propustili, moći će da je pogledaju i na Portalu, na kojem će biti objavljena nakon emitiranja uživo. Termin emitiranja bit će naknadno objavljen.

Novinar: Kristian Bilić
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ seventy three = 78