Osnovna škola ‘Mustafa Busuladžić’ traži od Izraela da zaustavi gradnju naselja na palestinskoj zemlji

  Školski odbor oglasio se saopćenjem u kojem podsjećaju da je Izrael prekršio najviše rezolucija UN-a i da nemaju pravo drugima držati moralne lekcije.

  [Klix.ba]
  Školski odbor oglasio se saopćenjem u kojem podsjećaju da je Izrael prekršio najviše rezolucija UN-a i da nemaju pravo drugima držati moralne lekcije.

  “Multietničko Sarajevo kakvo spominjete u vašem pismu, takvo je zbog Mustafe Busuladžića i drugih muslimana koji su svojim tolerantnim odnosom prema drugima ovaj grad učinili multietničkim. Busuladžić nije bio nikakav antisemita, već je kao intelektualac govorio o lošim jevrejskim osobinama, ali i drugih trgovaca koji nisu Jevreji, a služe se špekulacijama gomilanjem robe i ‘nabijanjem cijena’. Koliko je Mustafa bio u pravu dovoljno pokazuje sadašnja situacija u svijetu gdje slična postupanja bankara izazivaju ekonomske krize”, navodi se u reakciji Školskog odbora.

  Naglašavaju da vlasti u BiH nemaju nikakav razlog da ponište tu odluku, ali je žalosno da ambasade pojedinih država nasjedaju na neargumentovanu priču sarajevskih neokomunista.

  - Reklama -

  “Oni su izmislili da je Busuladžić bio antisemita, pokušavajući osporiti brutalno ubistvo tog mladog čovjeka, koje su izvršili njihovi ideološki prethodnici, uskračujući njegovoj porodici čak i pravo na dženazu”, zaključuje se u saopćenju.

  IzvorKlix.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty three − sixty =