More

  Osnivač Edin Ražanica: Otisak je nastao zbog lošeg tretmana Brčkog u bh. medijima

  Na današnji dan prije šest godina u Brčkom je sa radom započeo informativni portal Otisak.ba.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na današnji dan prije šest godina u Brčkom je sa radom započeo informativni portal Otisak.ba.

  Portal je pokrenuo novinar Edin Ražanica, koji na početku razgovora kaže da je pokretanje Otiska bila reakcija na loš tretman Brčko distrikta u bh. medijima.

  Šta znači loš tretman Brčko distrikta u bh. medijima?

  • Mislim na slabu zastupljenost. Ja sam lično dugo radio kao dopisnik više medija u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama regiona koji su imali rubriku „Bosna i Hercegovina“. Uvijek su tekstovi odlagani pa im je prolazio rok trajanja, ili su skraćivani ili su urednici smatrali da ne trebaju biti objavljeni jer to nema nikakvog odjeka na državu. Jadnostavno, većina urednika nije shvatala da je Brčko specifično.

  Slobodno možemo reći da je Otisak lagano rastao i stasavao u medij kojem se vjeruje.

  • To je bila moja intencija i nadam se da sam u tome uspio. Svaki početak je težak, a pogotovo početak nekog novog medija. Uređivačka politika u početku je bila – što više autorskih tekstova koji tematizuju potrebe običnog čovjeka. To sam radio i čitaoci su se navikli na Otisak, sa kojim započinju i završavaju dan.

  Prije nekoliko godina u Otisak su došli mladi ljudi.

  • Tako je. Safete, prvo ste vi došli i osjetila se svježina, nakon toga dolazi i aktuelni glavni i odgovorni urednik Adis Mujdanović. Veoma sam zadovoljan vašim radom. Držite dobar kurs. Naravno, Otisak je ponosan i na svoje brojne saradnike, među kojima je od samog početka sa nama ugledni brčanski novinar i književnik Hakija Karić. Ne smijemo zaboraviti da je izdavač Otiska – Patriot Media pokrenuo i specijalizirani biznis portal Poslovni subjekti Bosne i Hercegovine (PSB) koji je osmislio i koji uređuje Kenan Ibrišimović – Krši. Osim toga, Ibrišimović suvereno drži i multimediju Otiska.
  Autor: Safet Imamović
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven ÷ = one