Oprema donirana od strane EU doprinijela stabilizaciji stanja na terenu

  Korištenjem ove opreme na terenu su izbjegnute štete većih razmjera, što se posebno odnosi na stambene objekte, naglasila je koordinator projekta „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ putem kojeg je nabavljena oprema.

  [Ustupljeno Otisku]

  Koordinator projekta „Odgovor na vanredne situacije – SADA“ Danijela Tešić izjavila je u četvrtak da je u toku redovnih mjera odbrane od poplava na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine proteklog vikenda stabilizaciji stanja na terenu uveliko doprinijela oprema nabavljena putem ovog projekta, javlja Otisak.ba.

  Opremu je Odjeljenju za javnu bezbjednost u Vladi ove lokalne zajednice donirala Evropska unija.

  Izbjegnute štete većih razmjera

  Korištenjem ove opreme na terenu su izbjegnute štete većih razmjera, što se posebno odnosi na stambene objekte, naglasila je Tešić.

  Radi se o opremi koju je nakon majskih poplava 2014. godine Vlada pozajmljivala od međunarodnih snaga, kao što su pumpe velikog kapaciteta, a koju je kroz pomenuti projekat sada dobilo i ovo odjeljenje.

  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty one ÷ nine =