More

  Online protest Platforme za progres, sutra u 5 do 12

  Naš slogan “Dosta je bilo šutnje” htjeli su zamijeniti sa “Dosta je bilo šetnje”, ali mi ćemo ponovo pokazati snagu, zajedništvo i odlučnost za promjene!

  Online protest Platforme za progres, sutra u 5 do 12!

  Vlasti Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine zabranile su nam šetnju, ali ne mogu nam zabraniti pravo na slobodu govora!

  Sutra u 5 do 12 na zvaničnoj Facebook stranici Platforme za progres (link: https://www.facebook.com/mhplatformazaprogres/) imat ćete priliku pogledati i biti dio prvog online protesta Platforme za progres, čuti naše zahtjeve, biti svjedoci višemjesečne borbe protiv političkih odluka tokom pandemije COVID-19, ali i svih odluka ranije koje su građane Bosne i Hercegovine dovele do ogorčenosti!

  Naš slogan “Dosta je bilo šutnje” htjeli su zamijeniti sa “Dosta je bilo šetnje”, ali mi ćemo ponovo pokazati snagu, zajedništvo i odlučnost za promjene!

  Ova zabrana je diskriminatorna i donesena je uprkos činjenici da je protestna šetnja u uslovima COVID-19 simbolički čin, planiran uz poštivanje svih mjera entitetskih i organa vlasti Brčko Distrikta.

  Podsjećamo, protestna šetnja je oblik političkog, ali i građanskog, govora. Zabranom protestne šetnje, brani se politički govor i ograničavaju političke slobode zagarantovane Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama.

  Briga za javno zdravlje jeste jedna od temeljnih nadležnosti i odgovornosti vlasti. Ali dobra i odgovorna vlast kada donosi mjere mora voditi računa i o efektima istih. Takav je slučaj i kada vlast ograničava ili suspendira Ustavom zagarantovano pravo!

  Ne dozvolite da nas ušute! Ne dozvolite da nam neodgovorna vlast, koja samo vidi svoje vlastite interese, oduzme pravo na protest, pravo na javni izraz našeg mišljenja, a samim tim i pravo na mišljenje!

  Pridružite nam se, sutra, u subotu, 5 do 12, na elektronskom protestu putem Fejsbuka na linku https://www.facebook.com/mhplatformazaprogres/).

  Moguće je!

  Autor: platformazaprogres.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI