More

  Omogućena nostrifikacija diploma

  Danas je na prvom nastavku 11. redovite sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojeno sljedeće:

  – Odluka o imenovanju Povjerenstva za priznavanje dokumenata iz visokog obrazovanja,
  – Odluka o davanju suglasnosti na Nacrt ugovora o djelu između Brčko distrikta BiH i Franka O. Baumistea iz Njemačke,
  – Odluka o imenovanju predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH za člana Odbora za javne nabave Bosne i Hercegovine,
  – Odluka o imenovanju člana radnog tijela u svrhu detaljne analize rasporeda i utroška sredstava Fonda za povratak BiH, kao i dugovanjima prema Fondu i projektima koji se realiziraju,
  – Odluka o imenovanju člana i zamjenika člana Upravnog odbora projekta „Oporavak MSP u područjima pogođenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na bazi partnerstva za lokalni ekonomski razvoj”.

  Imenovanjem Povjerenstva za priznavanje dokumenata iz visokog obrazovanja stvoreni su pravni uvjeti da građani Brčko distrikta mogu nostrificirati diplomu u Distriktu, a ne kao do sada da moraju ići u druge gradove da bi to učinili.

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Izvješće o radu Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2016. godinu, kao i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH I-XII 2016. godine koji će biti proslijeđen u Skupštinu Distrikta.

  Na Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske o zapošljavanju članova obitelji diplomatskih i konzularnih predstavnika Vlada Distrikta je dala suglasnost, čime je okončala 11. redovitu sjednicu, saopćeno je iz Sektora za informiranje brčanske Vlade.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ seven = one