Omladinski centar Brčko: Projekcija dva filma

Omladinski centar “Vermont” u saradnji sa Udruženjem Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“ vas poziva na projekciju filma u gradski Omladinski centar, petak 21.2. sa početkom u 18h.Prikazaćemo dva filma sa tematikom sa kojom se svi susrećemo.

Film „Patka“

Produkcija: Mediacentar Sarajevo, 2019. Autorica: Elvira Jukić-Mujkić Kamera i montaža: Jasmin Hrnjica Izvršni producent: Boro KontićDokumentarni film o huškanju, panici i neprovjerenim informacijama koje su mnogi mediji u BiH objavljivali s dolaskom migranata i izbjeglica.

Film „Nestajanje“

Autor: Davor Obrdalj; Saradnik: Semir Mustafić; Producent: Selvedin Avdić; Direktor projekta: Eldin Karić; Produkcija: Centar za razvoj medija i analize 2018. Dokumentarni film TV Žurnala „Nestajanje“ govori o ljudskom dostojanstvu, (ne)pravdi i potrazi za osnovnim ljudskim pravima. Film „Nestajanje“ ukazuje na katastrofalne posljedice koje je takva dugogodišnja politika proizvela.

Ulaz je besplatan.

Autor: Vermont Brčko

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifteen ÷ five =