More

  Olovo: Jedna osoba smrtno stradala u požaru

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U naselju Olovo-Zagrađe izbio je požar trave i niskog rastinja. Uzrok požara je namjerna paljevina. U požaru je smrtno stradao Numo Kaljanac 1939. godište, dok je Razija Kaljanac zadobila lakše opekotine.

  Do dolaska vatrogasaca požar je ugasila supruga uz pomoć komšija, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

  Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju šumskog požara koji je zahvatio oko pet dunuma crnogorične šume u reonu Borovca. Navedeni lokalitet je miniran. Radnici šumskog preduzeća su na terenu i prate razvoj događaja.

  Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara gdje je gorjelo nisko rastinje, u ul. Prve tuzlanske brigade.

  Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara, gdje je gorjela porodična kuća, u naselju Tojšići-Dedići.

  Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je jučer dvije informacije o pronalasku NUS-a, i to od PS Hadžići da je u naselju Karaosmanovići, pronađen jedan nepoznat NUS, te od PS Centar da je na lokalitetu Grdonja, također, pronađen jedan nepoznat NUS.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceFENA

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety nine ÷ eleven =