Okončani radovi na rekonstrukciji SMS „Blatuša“

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je sa šefom Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Ratkom Stjepanovićem obišao završetak radova na stadionu malih sportova „Blatuša” u Brčkom, saopšteno je iz Vlade.

Ratko Stjepanović, šef Odjeljenja za javne poslove, je u izjavi medijima naveo da je ovo jedan od ljepših kapitalnih projekata kojim Distrikt dobija funkcionalan prostor kako za sportske, tako i za kulturne događaje.

„Danas prisustvujemo okončanju radova na odvodnji oborinskih voda na SMS ‘Blatuša’ kao i izradi gumirane podloge koja omogućava da se ovaj teren koristi za mali fudbal, tenis, rukomet tokom cijele godine“, rekao je Stjepanović. 

Također je istakao da je ovo projekat koji je neophodno zaštititi, te da će shodno tome uputiti dopis Uredu za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH o okončanju građevinskih radova, predati objekat te zahtijevati da se ovaj objekat zaštiti od mogućeg vandalizma. Vrijednost projekta je 141.000 KM, navedeno je u saopštenju.

--