Oduzeta vozila velikim dužnicima za saobraćajne kazne

Zgrada Policije Brčko distrikta BiH (Foto: Arhiva)

Jučer su policijski službenici u Seonjacima kod Brčkog isključili iz saobraćaja dva vozača i privremeno oduzeli vozila kojima su upravljali, jer su kontrolom utvrdili da se radi o velikim dužnicima za saobraćajne kazne.

Prema službenoj evidenciji, radi se o licima G.V. (27) i S.M. (28) iz Gradačca, a oduzeta su vozila marki Škoda Felicia i Kombi-Daf.

Utvrđeno je da G.V. ima više od 62 hiljade KM duga za saobraćajne kazne, a S.M. preko 58 hiljada, te će protiv njih biti pokrenut prekršajni postupak pred brčanskim sudom.

Upozorenje Policije

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja.

Usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH“, navodi se u njihovom današnjem saopštenju.

Prošlogodišnji statistički pokazatelji govore o značajnom broju povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja sa visokim iznosom dugovanja.

Novinar: Adis Mujdanović