More

  Oduzeta tekstilna roba i obuća na putnim pravcima Brčko – Šamac i Brčko – Orašje

  Na putnoj komunikaciji Brčko – Orašje privremeno oduzeto 315 komada tekstilnih proizvoda marki Adidas i Nike, a na putnom pravcu Brčko – Šamac 276 pari obuće.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u regionalnom centru Tuzla, u devet odvojenih akcija na terenu privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti od 62.000 KM.

  Na osnovu operativnih saznanja o nezakonitom prometovanju robe na teritoriji Bosne i Hercegovine, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru UIO u Tuzli proveli se aktivnosti na širem području sjeveroistočnog dijela BiH.

  Na putnoj komunikaciji Brčko – Orašje privremeno je oduzeto 315 komada tekstilnih proizvoda marki Adidas i Nike. Na graničnim prijelazima Karakaj i Šepak izvršeno je oduzimanje krijumčarenih patika i torbi, dok je na prijelazima Rača i Orašje otkriveno 716 komada skrivenih tekstilnih proizvoda u vozilu koje je ulazilo u BiH.

  Prilikom provjere prometa i porijekla roba na putnom pravcu Brčko – Šamac utvrđene su tri nepravilnosti u kojima je izvršeno privremeno oduzimanje 276 pari obuće. Radilo se o robi stranog porijekla za koju lica od kojih je roba privremeno oduzeta nisu imali dokaze o porijeklu robe te su prekršajno sankcionisana. U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UIO koristili su specijalističku opremu za pregled vozila, koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

  Podsjećamo, u proteklih nekolko dana službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka, a u saradnji s kolegama iz Mostara, u nekoliko odvojenih akcija na području Bužima i Velike Kladuše oduzeli su veću količinu zlatnog i srebrnog nakita u tržišnoj vrijednosti od 295.386 KM. I ova se roba prodavala na “crnom tržištu” BiH.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  35 ÷ seven =