Održana Skupština Udruženja demobilisanih boraca Armije Republike BiH-Brčko

  Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike BiH-Brčko, održalo je Izvještajnu Skupštinu na kojoj su prihvaćeni Izvještaji o radu za minuli period i s posebnom pažnjom izanalizirana Strategija djelovanja udruženja za period 2020-2024 godina. Strategija je sveobuhvatni dokument koji ukazuje na probleme boračke populacije uopšte, ali i nudi riješenja na nekoliko ključnih polja.

  „Jedno od najvažnijih je, donošenje Zakona o dopunskim pravima boraca sa ovog područja, zatim pitanja koncepta i načina obilježavanja značajnih datuma,kao i održavanja i čuvanja spomen obilježja. Potom formiranja „Spomen sobe“, 108-215 Viteške motorizovane brigade Brčko, ail i vraćanje dokumentacije brigade, iz Srebrenika u Distrikt, te načina finansiranja samog udruženja“,rekao je sekretar Udruženja demobilisanih boraca Amir Sinanović.

  Uduženje demobilisanih boraca ARBIH –Brčko, broji 2.300. članova i jedno je od najvećih udruženja u Distriktu.

  „Upravo zbog ovoga, ali i činjenice da se naš rad kontinuirano odvija u skladu sa svim zakonom propisanim aktima, kao i Statutom Distrikta, zadovoljni smo izmjenama Zakona o budžetu Distrikta, na osnovu kojeg će u buduće, grantovi biti dodjeljivani, tek nakon javnog poziva i pismenog apliciranja svakog od udruženja“, naglasio je predsjednik UDB ARBIH-Brčko Jasmin Hukičević.

  Autor: Admir Kadrić
  Izvor: Radiobrcko.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four + 1 =