More

  Održana prva Izborna skupština Naroda i pravde Brčko distrikta BiH (FOTO)

  [SAOPŠTENJE] U petak, 29.10.2021. godine u prostorijama Islahijeta su održani prvi unutarstranački izbori političke organizacije Narod i Pravda Brčko na kojima je izabrano rukovodstvo ove političke organizacije. Sukladno Statutu stranke i izbornim pravilima Naroda i Pravde BiH , na Skupštini je bilo prisutno 38 delegata.

  Za predsjednika Općinskog odbora  jednoglasno je izabran gospodin Suad Mašić , a za podpredsjednika je izabrana gospođa Merima Bećirović. Nakon izbora predsjednika Općinskog odbora uslijedio je prijedlog kandidata za Izvršni odbor od strane predsjednika gospodina Mašića. Nakon prijedloga  kandidata pristupilo se glasanju. Glasanje je bilo tajno i svih 38 delegata su imali pravo glasa.

  Foto / Ustupljeno Otisku

  U Izvršni odbor od 22 predložena člana  je izabrano 11 ljudi, a ostala četiri člana ulaze u Izvršni odbor po funkciji.  Izvršni odbor  je dao prijedlog za predsjednika. Gospodin Damir Bulčević je imao najviše prijedloga. Aklamacijom  jednoglasno je  za predsjednika Izvršnog odbora  izabran gospodin Damir Bulčević. Za  sekretara na prijedlog većine članova Izvršnog odbora je izabran gospodin Rasim Smajlović.

  Poštujući procedure i Statut stranke gospodin Bulčević se obratio prisutnima te im se zahvalio na ukazanom povjerenju. “Sa ovog mjesta pozivamo sve da prestanu s ratnohuškakčkim retorikama, okrenimo se razvoju ekonomije BiH, rast cijena ne prati i rast plata. Oni koji sada vode procese u državi neka puste one koji će im pokazati kako se može od poštenog rada sretno živjeti“, rekao je gospodin Bulčević.

  Foto / Ustupljeno Otisku

  Nakon obraćanja novoizabranog predsjednika prisutnima se obratio gospodin Kemal Ademović, politički direktor Naroda i Pravde,  rekavši da Brčko distrikt BiH ima punu podršku kako iz Sarajeva tako i iz ostalih dijelova BiH.  Također, govorio je i o tome koliko je politička organizacija Narod i Pravda postala za kratko vrijeme bitan politički i korektivni faktor u BiH iako nije vladajuća stranka.

  Na kraju prisutnima se obratio  gospodin Elmedin Konaković . Čestitao je na uspješno provedenom izbornom procesu, kao i novoizabranom rukovodstvu stranke. Gospodin Konaković je također izrazio svoje oduševljenje i predstavio NiP kao najbrže rastući politički projekat u BiH , koji će na narednim općim izborima izaći sa svojim lista u preko 80 općina u BiH. Također, pomenuo je koliko je Brčko distrikt  važan dio Bosne i Hercegovien i da će Narod i Pravda  uvijek podržavati suverenitet Brčko distrikta BiH koji je uređen konačnom Arbitražnom odlukom. Brčko distrikt BiH je ključ sigurnosti BiH i ako takav mora svima predstavljati poseban segment u kreiranju politika i vođenju procesa važnih za Bosnu i Hercegovinu.

  Foto / Ustupljeno Otisku
  Foto / Ustupljeno Otisku
  Foto / Ustupljeno Otisku
  Foto / Ustupljeno Otisku
  Služba za odnose s javnošću NiP Brčko distrikt BiH

  Čitano

  Povezani članci