Održana Osnivačka skupština Brčanske inicijative

U nedjelju, 02.02.2020. u Hotelu Jelena u Brčkom održana je Osnivačka skupština nove političke stranke Brčanska inicijativa Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Mnogobrojni građani Brčko distrikta BiH upoznati su sa Odlukom o osnivanju, Poslovnikom o radu, Statutom i Programom rada stranke.

Na Osnivačkoj skupštini izabrana je Skupština, predsjednik Skupštine, Izvršni odbor, Sud časti, sekretar, te predsjednik stranke.

Za predsjednika Brčanske inicijative izabran je Adnan Drapić, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

“Ideja o osnivanju je potekla još prije godinu dana od grupe mladih ljudi koji su zajedno sa mnom razmišljali o načinu političkog djelovanja u narednom periodu. Došli smo do zaključka da je najbolji, iako i najteži način, da osnujemo političku stranku lokalnog karaktera, bez utjecaja ‘velikih partija iz Sarajeva ili Banjaluke’. Dakle, bez ambicije i želje da se utopimo u bilo koju veliku stranku pa ni ove koje se formiraju ovih dana. Naš prevashodni cilj je razvoj naše lokalne zajednice, Brčko distrikta. Naša procjena je da čestitim i korektnom odnosom prema građanima Brčko distrikta, iskrenim zalaganjem za rješavanjem nagomilanih problema koji su prisutni u svakoj oblasti društvenog života, možemo zaslužiti njihovo povjerenje i na predstojećim lokalnim izborima, te ostvariti pozitivan rezultat koji će omogućiti ostvarenje programskih ciljeva”, izjavio je on.

Autor: Brčanska inicijativa
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eight × = eight