Održana 28. redovna sjednica Skupštine

  (Ustupljeno Otisku)

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu poslijepodne završila je 28. redovnu sjednicu, javlja Otisak.ba.

  Data je saglasnost na projektni zadatak za izradu nacrta strategije razvoja ove lokalne zajednice za period 2018-2025. godine.

  Usvojeno je više odluka o utvrđivanju javnog interesa i više izvještaja o radu u prethodnoj godini, među kojima Izvještaj o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija, Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa Policije i zamjenika šefa Policije i Izvještaj o ocjeni rada šefa Policije.

  Razmatran je i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH za 2017. godinu.

  Zastupnici su razmatrali i Informaciju o snabdijevanju vodom mjesnih zajednica koje ne plaćaju potrošnju vode, na prijedlog zastupnika Adema Ribića, i zadužili Komisiju za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline da predloži mjere za rješavanje tog problema.

  Odloženo više tačaka

  Za narednu sjednicu je odloženo razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj i Zakona o dječijoj zaštiti u drugom čitanju.

  Odloženi su i Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Pravnobranilaštvu u prvom čitanju.

  Dva neusvojena zakona iz seta antikoruptivnih zakona – Nacrt zakona o uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije te Nacrt zakona o zaštiti osoba koja prijavljuju korupciju, oba u drugom čitanju, također su odložena.

  Odloženo je i razmatranje i usvajanje Izvještaja o provedenoj proceduri za izbor kandidata za članove Nadzornog odbora Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ i Prijedloga odluke o imenovanju članova ovog tijela.

  Zastupnici Skupštine, u prvom dijelu sjednice u srijedu, usvojili su Nacrt strategije za borbu protiv korupcije i Akcioni plan za njeno provođenje za period 2018-2019. godine, te Nacrt zakona o parničnom postupku u prvom čitanju, o čemu je Otisak ranije pisao.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty six + = thirty six