More

  Održana 24. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je na 24. redovnoj sjednici Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko” za period od 1.7. do 31.12.2017. godine, u iznosu od 5.250.000 konvertibilnih maraka.

  Vlada je imenovala članove predstavnika Brčko distrikta BiH u Upravni odbor projekta i koordinaciono vijeće za praćenje realizacije Strategije za prihvat i integraciju bh. državljana koji se vraćaju na osnovu sporazuma o readmisiji.

  Na prijedlog Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju usvojene su Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjenama i dopunama Odluke o procedurama u postupku usklađivanja propisa Brčko distrikta BiH s pravom Evropske unije, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika BiH u zajednički monitoring odbor IPA II programa prekogranične saradnje Srbije – BiH 2014–2020.

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o kategorizaciji radnih mjesta u organima javne uprave Brčko distrikta BiH. Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2017. godinu u Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana – treći dio.

  Izjašnjavajući se o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava Bosne i Hercegovine, koji predlaže Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine podržala je donošenje navedenog zakona.

  Članovi Vlade usvojili su Odluku o usvajanju okvira interoperabilnosti Bosne i Hercegovine, kao i zaključak kojim je naloženo Odjeljenju za stručne i administrativne poslove i Sekretarijatu Vlade da definišu nadležnosti po ovom pitanju u roku od mjesec dana. Vlada Brčko distrikta BiH, ovom odlukom, prihvata preporuke i odrednice Evropskog okvira interoperabilnosti Evropske komisije kao osnovu Okvira interoperabilnosti Bosne i Hercegovine, radi postizanja sljedeće svrhe:

  a) Razmjena elektronskih dokumenata, podataka i elektronskih usluga između organa uprave i institucija Brčko distrikta BiH (vlastita interoperabilnost),
  b) elektronska razmjena podataka među organima uprave i institucijama različitih upravnih nivoa u BiH (zajednička interoperabilnost),
  c) razmjena elektronskih dokumenata i podataka s institucijama Evropske unije i vladama drugih država.

  Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o toku implementacije projekta “Nadogradnja i uspostavljanje sistema e-sjednica Vlade”, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za juli 2017. godine.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × 1 =