More

  Održana 20. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj 20. redovnoj sjednici Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Sektora za informiranje Vlade.

  Usvojene su i dopune Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu. Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o kriterijima za dodjelu grantova gradonačelnika Brčko distrikta BiH, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova za period od 1.1. do 31.12.2017. godine u Kabinetu gradonačelnika – III. dio.

  Vlada je dala saglasnost za angažovanje četiri izvršioca za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge, kao i četiri izvršioca u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

  Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojen je Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za učešće u radu komisije – za predsjednika stručne komisije, za rad van radnog vremena.

  Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za učešće u radu članu Komisije za utvrđivanje nesposobnosti za rad s osobama koje traže socijalnu zaštitu na području Brčko distrikta BiH, za rad van radnog vremena, kao i Zaključak o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za učešće u radu članu Komisije za kategorizaciju psihofizički ometene djece i omladine u razvoju, za rad van radnog vremena.

  Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana na prevazilaženju nedostataka po Izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za stručne i administrativne poslove za 2016. godinu, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana na osnovu Izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja Ureda gradonačelnika za 2016. godinu, po preporukama Ureda za reviziju javne uprave i institucija.

  Na današnjoj sjednici usvojen je i Izvještaj o izvršenju budžeta za juni 2017. godine.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × = 20