More

  Održan radni sastanak sa kandidatima na listi SBB OO Brčko Distrikt BiH

  - Advertisement -
  Autor članka: SBB Brčko

  Savez za bolju budućnost BiH OO Brčko distrikta BiH sinoć je održao radni sastanak sa kandidatima na listi ove stranke za predstojeće lokalne izbore u BiH.

  Ovo je bila prilika da predsjednica stranke Ina Pamukčić zajedno sa poslanicima ove stranke u Skupštini Brčko distrikta Šemsom Sakovićem i Halilom Ljucom te članovima Vlade Zlatkom Jašarevićem i Sabrijom Jašarevićem razgovara sa kandidatima na listi Saveza za bolju budućnost o politici, stavovima i idejama koje će SBB zastupati u predstojećoj predizbornoj kampanji.

  Predsjednica Saveza za bolju budućnost u Brčko distriktu i nosilac liste ove stranke Ina Pamukčić je naglasila da SBB građanima distrikta nudi najkvlitetniju listu sa velikim brojem mladih i obrazovanih ljudi ali i starijih članova koji su se u protekle četiri godine dokazali svojim radom u Skupštini i Vladi Brčko distrikta bez ikakvih afera i čistog obraza.

  ” Kao nosilac liste ove stranke imam obavezu da se borim i urođenu i naslijeđenu” kazala je Ina Pamukčić.

  Poslanik SBB u Skupštini Brčko distrikta Šemso Saković je naglasio da ova stranka i njeni predstavnici u vlasti su opšti interes uvijek stavljali ispred pojedinačnog i da su građani distrikta to prepoznali.

  ” Savez za bolju budućnost će biti stranka oko koje će se nakon lokalnih izbora u Skupštini formirati vlast ” naglasio je Saković.

  Da je politika Saveza za bolju budućnost u Brčkom ispravna dokazuje da je u zadnje dvije godine 524 brčaka a prije svega mladih postalo član SBB-a.

  ” SBB u Brčko distriktu ima sigurnu listu koja pobjeđuje jer naši članovi nemaju afera i hipoteka .Mi se zalažemo za politiku čistih računa i to ćemo promovisati i kad budemo u narednom sazivu Skupštine Distrikta” podvukao je Halil Ljuca poslanik Saveza za bolju budućnost u brčanskom parlamentu.

  Na listi kandidata SBB za predstojeće lokalne izbore u Brčko Distriktu BiH nalazi se 20 muškaraca i 14 žena.

  Mladih do 35 godina je 21 ili preko 70%.

  Od 34 kandidata njih 25 je sa viskom stručnom spremom i to dva doktora ekonomskih nauka, jedan doktor medicine, četiri inžinjera i četiri diplomirana pravnika. Osam kandidata je sa srednjom stručnom spremom.

  LISTA KANDIDATA SBB-A OO Brčko Distrikt za predstojeće Lokalne izbore 2020. godine:

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img