More

  Održan pripremni sastanak za 17. redovnu sjednicu

  Šefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta održali su danas pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za 17. redovnu sjednicu.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će se na dnevnom redu 17. redovne sjednice, u drugom čitanju, naći Nacrt zakon o igrama na sreću kao i Nacrt zakona o prekršajima Brčko distrikta.

  „Očekujemo da će u poslovničkom roku u Skupštini prispjeti i amandmani koji su najavljeni od strane ovlaštenih predlagača vezano za ovaj važan zakon“, istakao je Milić

  Milić je naveo da je na pripremnom sastanku dogovoreno da se  Nacrt zakona o pčelarstvu, u drugom čitanju, razmatra na nekoj od narednih sjednica, jer izvještaj s javne rasprave, koja je nedavno održana, još nije dostavljen poslanicima te da će biti potrebno amandmanski djelovati i na taj nacrt zakona. 

  On je naveo da će se na dnevnom redu naći i revizorski izvještaji o radu za prošlu godinu nekoliko institucija Brčko distrikta,  niz izvještaja o radu i poslovanju javnih preduzeća i drugih pravnih lica koje je formirao Distrikt, veliki broj informacija o radu organa uprave koje su kandidovali poslanici i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa.

  „Na zahtjev Socijalističke partije na 17. redovnoj sjednici Skupština će razmatrati i informacije o aktuelnoj bezbjednosnoj i epidemiološkoj situaciji na prostoru Brčko distrikta“, dodao je Milić.

  Sjednica će biti održana 1. decembra s početkom u 10 sati.

  Skupština Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci