More

  Održan online protest u Brčkom!

  - Advertisement -

  Članovi i članice Platforme za progres zajedno sa predsjednikom prof. dr. Mirsadom Hadžikadićem, održali su prvi online protest ispred Gradske vijećnice u Brčkom. Odluka o ovakvom simboličnom, online protestu donesena je radi ranije zabrane o održavanju mirne protestne šetnje koja je stigla iz ureda Gradonačelnika.

  Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, poručio je iz Brčkog da vlast u BiH koristi epidemiološku situaciju da uguši glas naroda, a nasuprot tome, Platforma za progres pronalazi svaki mogući način da taj glas proširi što dalje, više i jače.

  Novi zahtjev koji smo dodali na listu zahtjeva je da se građanima Brčko Distrikta ukine uslov da se izjasne o državljanstvu entiteta!

  Putem zvanične Facebook stranice, današnji događaj je pratilo oko 2000 ljudi, a broj ljudi koji je pogledao protest nakon sat vremena je oko 60.000. Danas nije bilo šetnje, ali je bilo snažnih poruka!

  Online protestu su se obratili  i prof.dr. Aljo Mujičić, član Predsjedništva i predsjednik regionalnog odbora regije Sava, kojoj u organizacionoj strukturi Platforme za porgres, pripada Brčko Distrikt, Melisa Ušanović, predsjednica Inicijativnog odbora Platforme za progres Brčko i Ademir Halilović, član Savjeta za kulturu Platforme za progres.

  Podsjetili smo na ranije zahtjeve, ali i najavili šetnje u Banjaluci, Goraždu, Zenici i drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Poručeno je da će se protestne šetnje završiti u gradovima u kojima je sve počelo a to su Mostar i Sarajevo.

  Na samom kraju online protesta, pripadnici Policije Brčko Distrikta, legitimisali su neke od učesnika, pozivajući se na naredbu o održavanju mirne protestne šetnje.

  Online protest možete pogledati na linku: 

  Autor: Platforma za progres
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img