More

  Održan nastavak 28. redovne sjednice Vlade

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE]  Na današnjem održanom nastavku 28. redovne sjednice, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Zaključak koji se odnosi na primjene Pravilnika o općim, tehničkim i stručnim uslovima za osnivanje i rad ustanova socijalne zaštite za odrasle osobe u ustanove socijalne zaštite.

  Pravna lica koja pružaju usluge smještaja za odrasla i stara lica, socijalno zdravstveno zbrinjavanje invalidnih lica i drugih lica i dnevni boravak korisnika socijalne zaštite bila su dužna da usklade svoju djelatnost, akte i rad sa Zakonom o socijalnoj zaštiti Brčko distrikta BiH i propisima donesenim na osnovu njega u roku od dvadeset četiri (24) mjeseca.

  Prema informacijama Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, dvije ustanove s područja Distrikta su uskladile svoju djelatnost, akte i rad u propisanom roku u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti Brčko distrikta BiH i Pravilnikom o općim tehničkim i stručnim uslovima za osnivanje i rad ustanova socijalne zaštite za odrasla i stara lica.

  Vlada je donijela i zaključak o zaduživanju Inspektorata i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge da pristupe inspekcijskom nadzoru primjene ovog pravilnika, s obzirom da je rok za usklađivanje do 8. oktobra 2021. godine.

  Vlada je na sjednici usvojila i prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na dvije odluke o izboru kandidata za prijem u radnji odnos u Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH.

  Vlada Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img