More

  Održan nastavak 23. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica koja se žele integrisati na nivou lokalne zajednice za 2017. godinu, a koja se dodjeljuje licima raseljenim u periodu od 1991. do 1995. godine.

  Sredstva za dodjelu granta za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica osigurana su u Budžetu Brčko distrikta BiH za 2017. godinu u iznosu od 350.000 KM. Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom korisniku iznosi do 25.000 KM.

  Nakon diskusije o Informaciji o prijedlogu konačnog spiska korisnika Programa za otklanjanje i ublažavanje posljedica nastalih elementarnim nepogodama, koji je sačinila drugostepena komisija, a na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je zaključak kojim se nije pozitivno izjasnila u vezi sa pomenutim zahtjevima.

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava sa pozicije grantovi pojedincima i neprofitnim organizacijama za 2017. godinu, po javnom pozivu, u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u ovom odjeljenju – IV dio.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = one