More

  Održan 4. Sajam obrazovanja i zapošljavanja, poruku uputio i Supervizor za Brčko /FOTO

  U sklopu projekta „Karijerno usmjeravanje i savjetovanje“ O.C. Vermont i Zavod za zapošljavanje u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, organizovali su „Sajam Obrazovanja i zapošljavanja„ koji je na jednom mjestu pružio priliku poslodavcima da pronađu kvalifikovane radnike, nezaposlenima priliku da pronađu posao, a osnovcima i srednjoškolcima pomoć pri odabiru budućeg zanimanja koje je i te kako važno za rast i razvoj ličnosti svakog pojedinca.

  Otvaranje Sajma je upriličio predsjednik skupštine gdin. Siniša Milić, te je nakon toga predstavnica OHR-a pročitala pismo podrške supervizora za Brčko distrikt Christian-a Schmidt-a.

  Održana je panel diskusija na temu „Odlazak mladih iz BiH“ čiji su učesnici bili Amra Abadžić ispred Odjeljenja za privredni razvoj, Branislav Brkić ispred Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Ševal Mujkanović ispred Udruženja poslodavaca i Tamara Mitrović – Duvnjak ispred Zavoda za zapošljavanje.

  Zaključak panel diskusije je da, iako Vlada Brčko distrikta izdvaja najviše finansijskih sredstava kroz podsticaje, ne samo u BiH nego i u okruženju, nažalost TO NIJE DOVOLJNO.

  Potrebna je veća organizacija i uvezanost institucija, te osluškivanje zahtjeva i potreba mladih ljudi iz BiH.

  Prema ocjeni današnjih učesnika iz Brčko distrikta, Ministarstva Zeničko-dobojskog kantona, Privrednih komora Tuzlanskog kantona i Bijeljine, te gostiju iz Turske, Sajam je ocijenjen kao najuspješniji do sada.

  Poruka Supervizora

  Želim da pohvalim organizatore Sajma obrazovanja i zapošljavanja, kao i to što su vlasti Brčkog prepoznale značaj ove manifestacije. Ovo je odlična prilika da vi – mladi Distrikta – ojačate sopstveni položaj i poduzmete korake da izgradite sopstvenu budućnost! Budućnost Brčkog pripada vama.

  Vlasti su tu da služe vama i da stvore uslove za razvoj privatnog sektora i kvalitetnog obrazovnog sistema, što su preduslovi za prosperitet Brčkog.

  Ali i vi imate odgovornost da aktivno učestvujete u svojoj zajednici i da se pripremite da i sami date pozitivan doprinos da Brčko bude fantastično mjesto za život, a svi znamo da takvo može biti.

  Uz predanost i vrijedan rad, vaš uspjeh i svijetla budućnost Brčkog su zagarantovani, navedeno je u pisanoj informaciji koju potpisuje Damir Radenković, direktor.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ nine =

  Čitano

  Povezani članci