More

  Odobrene Smjernice za izradu nacrta zakona o obrazovanju odraslih

  - Advertisement -

  Iz Sektora za informisanje Vlade Brčko distrikta BiH saopćeno je da je danas na okončanoj 10. redovnoj sjednici Vlade usvojeno sljedeće:

  – Zaključak o davanju mišljenja na Nacrt ugovora o osnivanju transportne zajednice Jugoistočne Evrope,

  – Odluka o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH za člana Implementacionog tima za projekat „Jačanje kapaciteta za strateško planiranje i razvoj politika – faza II (SPPD II), u sklopu implementacije Revidiranog Akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave Bosne i Hercegovine – reformska oblast Razvoj kapaciteta za kreiranje politika i koordinaciju.

  Na 11. redovnoj sjednici Vlade usvojen je Izvod iz tonskog zapisa sa 8. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH.

  Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada je odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o obrazovanju odraslih u Brčko distriktu BiH.

  Odluka o vrsti i visini naknade Disciplinskoj komisiji u organima javne uprave Brčko distrikta BiH za učešće u radu van radnog vremena je također usvojena od strane Vlade, a na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija JZU „Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH za period od 1. 1. do 31. 3. 2017. godine u ukupnom iznosu od 1.625.000,00 KM.

  Vlada Brčko distrikta BiH je dala saglasnost na:

  – Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izbor policijskih službenika u Policiji Brčko distrikta BiH,

  – Nacrt pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 22 (dvadeset dva) izvršioca po ugovoru o posebnim poslovima u Odjeljenju za javnu sigurnost,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje jednog izvršioca po ugovoru o posebnim poslovima u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 12 (dvanaest) izvršilaca po ugovoru o posebnim poslovima u Odjeljenju za obrazovanje,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 16 (šesnaest) izvršilaca po ugovoru o posebnim poslovima u Odjeljenju za javni registar,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje četiri izvršioca po ugovoru o posebnim poslovima u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove,

  – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje do 20 (dvadeset) izvršilaca u Uredu gradonačelnika za obavljanje posebnih poslova.

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u izjavi za novinare objasnio je da se ne radi o novim izvršiocima, nego o izvršiocima koji su već ranije bili angažovani po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

  „U međuvremenu je došlo do promjene Zakona o državnoj službi koji je umjesto kategorije privremeni i povremeni poslovi predvidio posebnu kategoriju, a to su ugovori o posebnim poslovima”, rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

  Napomenuo je da je na prethodnoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH predložio, što je ušlo i u Pravilnik, da taj broj ne može biti veći od 10 posto od ukupnog broja onih koji su stalno zaposleni u organima javne uprave, a s ciljem ograničavanja broja onih koji se angažuju po ovom osnovu.

  „Ovi ljudi rade, a hoće li ugovori biti obnovljeni zavisi od rukovodilaca organa uprave, odnosno šefova odjeljenja”, zaključio je gradonačelnik Milić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three ÷ one =