Odjeljenje za obrazovanje: Javni poziv za dodjelu 160 stipendija redovnim studentima

  Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na web-stranici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i traje do 31. 7. 2018. godine do 15.00 sati.

  Obrazac prijave na javni poziv može se podići na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH ili na web-stranici Vlade Brčko distrikta BiH [Otisak.ba - Arhiva]

  Odjeljenje za obrazovanje raspisuje javni poziv za dodjelu 160 stipendija redovnim studentima za period od 1. 1. 2018. do 31. 12. 2018. godine i to:

  • 4 stipendije studentima I. godine studija koji su proglašeni učenicima generacije u školskoj 2016/2017. godini;

  • 8 stipendija studentima I. godine studija koji su za vrijeme četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja imali prosjek ocjena 5,00, a srednju školu su završili u školskoj 2016/2017. godini;

  • Najmanje 5 stipendija studentima s posebnim potrebama I. i viših godina studija;

  • Najmanje 1 stipendija studentu pripadniku nacionalne manjine I. i viših godina studija;

  • 142 stipendije studentima II. i viših godina studija.

  Visina stipendije iznosi 200,00 konvertibilnih maraka mjesečno.

  Javni poziv do 31. jula

  Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na web-stranici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (BiH) i traje do 31. 7. 2018. godine do 15.00 sati.

  Uz prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti i sve potrebne dokumente. Dokumentacija se predaje tako da se, uz prijavu, sva tražena dokumentacija predaje u zatvorenoj koverti.

  Obrazac prijave na javni poziv može se podići na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH ili na web-stranici Vlade Brčko distrikta BiH www.bdcentral.net.

  Neblagovremeno prispjele prijave neće se razmatrati.

  Prijave s priloženim dokumentima donijeti lično u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, šalter broj 6 i 7 ili slati poštom na adresu:

  Vlada Brčko distrikta BiH
  Odjeljenje za obrazovanje
  Bulevar mira 1

  Informacije u vezi s javnim pozivom mogu se dobiti u Odjeljenju za obrazovanje ili na broj telefona 049/240-727 i 049/240-609, navodi se u obavještenju iz ovog odjeljenja.

  Više na: http://www.bdcentral.net/index.php/ba/servisizagradane/oglasi/cat_view/45-oglasi-i-obavjetenja/103-obavjetenja-iz-odjeljenja-za-obrazovanje

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  1 × ten =