More

  Odgođena sjednica Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjedavajući Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH Admir Mujkanović zakazao je danas novu sjednicu ove komisije za iduću sedmicu, utorak 23. juna u 11 sati, nakon što je današnje zasjedanje odgođeno zbog nedostatka kvoruma.

  On je u izjavi medijima rekao da se nada da će iduće sedmice sjednici Komisije prisustvovati potreban broj poslanika za odlučivanje o dopunama Poslovnika o radu Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH i zahtjeva predsjednika Skupštine za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Kodeksa ponašanja poslanika od strane poslanika Admira Nukovića.

  “S obzirom da je izmijenjen Poslovnik o radu Skupštine moramo uskladiti Poslovnik o radu ove komisije. Zauzet ćemo i stav o zahtjevu predsjednika Skupštine za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Kodeksa ponašanja poslanika Admira Nukovića i zatražiti pismeno obrazloženje od poslanika Nukovića o odsustvovanju sa sjednica Skupštine” – rekao je Mujkanović.

  Podsjetio je da poslanik Nuković nije prisustvovao sjednicama Skupštine godinu i po dana, a da je u tom periodu primao platu i druge beneficije što narušava dignitet  Skupštine i ostalih poslanika.

  “Vjerujem da će Komisija donijeti najbolje moguće rješenje” – rekao je Mujkanović.

  Autor: Skupština Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img