More

  Odgođena sjednica Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH

  Predsjedavajući Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH Admir Mujkanović zakazao je danas novu sjednicu ove komisije za iduću sedmicu, utorak 23. juna u 11 sati, nakon što je današnje zasjedanje odgođeno zbog nedostatka kvoruma.

  On je u izjavi medijima rekao da se nada da će iduće sedmice sjednici Komisije prisustvovati potreban broj poslanika za odlučivanje o dopunama Poslovnika o radu Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH i zahtjeva predsjednika Skupštine za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Kodeksa ponašanja poslanika od strane poslanika Admira Nukovića.

  “S obzirom da je izmijenjen Poslovnik o radu Skupštine moramo uskladiti Poslovnik o radu ove komisije. Zauzet ćemo i stav o zahtjevu predsjednika Skupštine za pokretanje postupka utvrđivanja povrede Kodeksa ponašanja poslanika Admira Nukovića i zatražiti pismeno obrazloženje od poslanika Nukovića o odsustvovanju sa sjednica Skupštine” – rekao je Mujkanović.

  Podsjetio je da poslanik Nuković nije prisustvovao sjednicama Skupštine godinu i po dana, a da je u tom periodu primao platu i druge beneficije što narušava dignitet  Skupštine i ostalih poslanika.

  “Vjerujem da će Komisija donijeti najbolje moguće rješenje” – rekao je Mujkanović.

  Autor: Skupština Brčko distrikta BiH

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI