More

  Od danas niže cijene rominga u regiji

  Operatori mogu ponuditi i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom.

  Cijene rominga u regiji, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, bit će snižene od danas, 1. srpnja, priopćila je srbijanska Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

  Cijene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cijene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

  Od danas će u spomenutim državama maksimalna cijena odlaznog poziva u romingu (cijena po minutu i u eurima bez PDV-a) biti 0,19 eura, maksimalna cijena dolaznog poziva u romingu će biti 0,05 eura, maksimalna cijena SMS poruka u romingu – 0,06 eura, a maksimalna cijena za usluge prijenosa podataka i MMS poruka u romingu (cijena po MB/poruci) bit će 0,20 eura.

  Operatori mogu ponuditi i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, prenosi Tanjug.

  RATEL je podsjetio da je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty two ÷ four =