More

  Očuh osuđen za smrt bebe s 39 prijeloma rebara

  - Advertisement -

  Na sudu u Derbyju donesena je stravična presuda u slučaju smrti malog Jacoba Croucha. Beba rođena u februaru 2020. godine preminula je u svom domu u Lintonu, Derbyshire, u decembru te iste godine.

  Nažalost, utvrđeno je da je dijete imalo čak 39 prijeloma rebara, 19 vidljivih modrica i više unutrašnjih povreda.

  Jacobov očuh, Craig Crouch (39), proglašen je krivim za ubistvo, dok je majka Gemma Barton (33) oslobođena optužbi za ubistvo, ali je proglašena krivom za izazivanje ili dopuštanje smrti djeteta.

  Prema izjavama pedijatrice Sarah Dixon na sudu, Jacob je pretrpio višestruko fizičko zlostavljanje u danima i satima prije svoje smrti, ali mu nije pružena potrebna ljekarska pomoć. Osim fizičkih povreda, dijete je imalo i traumatsku perforaciju crijeva, što je uzrokovalo smrtonosnu infekciju.

  Forenzičari su istakli da takve povrede obično nastaju u saobraćajnim nesrećama ili prilikom pada s visine. Tokom suđenja, iznesene su poruke koje su ukazivale na surovost očuha prema djetetu. Jacobov očuh nazivao ga je “vragom”, a razgovarali su o mogućnostima kažnjavanja djeteta. Ova užasna priča odraz je okrutnosti i nedostatka brige prema najranjivijima među nama. Sudska presuda donesena je, ali nikada neće moći vratiti mladi život malog Jacoba, čiji je tragičan kraj potresao mnoge.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  72 ÷ eight =