More

  Objavljen izvještaj: Američka vojska prošle godine vidjela preko 500 NLO-a

  Objavljen je novi izvještaj američke vlade o viđenjima NLO-a o kojima su obavijestile američke trupe.

  Novi dokumenti otkrivaju da je prošle godine bilo stotine takvih novih slučajeva.

  Nacionalni obavještajni ured SAD-a sada zna za 510 prijavljenih viđenja NLO-a, što je povećanje u odnosu na 144 prikupljena u prvoj procjeni iz 2021. godine, piše BBC.

  Gotovo polovica novih viđenja smatrana su “neupadljivima” i pripisana su ljudskom porijeklu, navodi se u izvještaju. Međutim, više od stotinu susreta ostalo je nerazjašnjeno.

  Izvještaj objavljen kako bi pomoglao u destigmatizaciji iskustava s NLO-ima

  Izvještaj kaže da se susreti s NLO-ima, koje američka vlada naziva neidentificiranim zračnim fenomenom, nastavljaju događati u ograničenom ili osjetljivom zračnom prostoru, naglašavajući moguću zabrinutost za sigurnost i nacionalnu sigurnost.

  Od 366 novih izvještaja, za 26 je utvrđeno da su bili dronovi, 163 su bili baloni, a šest zračnih objekata pripisano je smetnji. Izvještaj je djelomično objavljen kako bi pomogao u “destigmatizaciji” iskustava s NLO-ima i poboljšao sigurnost u zračnom saobraćaju.

  U izvještaju stoji da bi ti susreti trebali pomoći u tome da se prepozna opasnost za sigurnost leta kao i potencijalna kontradiktorna aktivnost. Niti jedan izvještaj nije povezan s bilo kakvom izvanzemaljskom aktivnošću.

  Pentagon: Objekti nisu vanzemaljskog porijekla

  Izvještaje ispituje All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), ured u Pentagonu osnovan prošle godine za pregled incidenata s NLO-ima.

  AARO će se usredotočiti na primanje i analizu incidenata s neidentificiranim pojavama i raditi s obavještajnim agencijama na daljoj procjeni tih incidenata, prema novom dokumentu s kojeg je skinuta oznaka tajnosti.

  • Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da vjerujemo da je bilo koji od objekata koje smo vidjeli vanzemaljskog porijekla – rekao je prošlog mjeseca Ronald Moultrie, podsekretar Pentagona za odbranu, obavještajne poslove i sigurnost.
  • Do danas nisam vidio ništa u tim dokumentima što bi sugeriralo da je došlo do vanzemaljske posjete, vanzemaljskog pada ili bilo čega sličnog – dodao je Moultrie.

  Ali nastavljaju se napori da se utvrdi imaju li preostali NLO-i zemaljsko porijeklo.

  • U nedostatku mogućnosti razrješenja što je nešto, pretpostavljamo da bi moglo biti neprijateljski. I zato to moramo shvatiti ozbiljno – rekao je, piše BBC.

  Što je NLO?

  NLO/UAP su objekti ili pojave koji se nakon pregleda stručnjaka i dalje ne mogu objasniti na konvencionalan način. To ne znači da se automatski radi o letjelicama izvanzemaljaca ili o nekim natprirodnim silama, nego da za sada nema naučnog objašnjenja za ta dešavanja.

  Za NLO-e se često nakon nekog vremena pokaže da se radilo o prirodnim fenomenima, meteorološkim balonima i uređajima, stranim letjelicama i dronovima ili pak o malo boljoj fotomontaži.

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety seven − = 95